You are here: Home Theorie

Theorie

Om goed aan het verkeer deel te nemen, moet je een theorie-examen doen, zodat je de verkeersregels weet. Tijdens je praktijklessen heb je hier voordeel van. Daarom is het verstandig deze snel te behalen. Voordat je praktijkexamen mag doen, moet je eerst je theorie behalen. Het theorie-examen is anderhalf jaar geldig. Het examen kun je vanaf 16 jaar doen. Om de theorie goed aan te leren, bieden wij verschillende manieren om de stof goed aan te leren, zoals een theoriedag, individueel les en les in kleine groepjes. We bieden ‘leren op maat’ en houden rekening met je persoonlijke situatie, zoals faalangst, moeilijk leren en dergelijke.

Theorieles

We bieden individuele lessen en/of lessen in kleine groepen aan voor diegenen die theorie-examen doen voor de bromfiets of de motor. Ditzelfde geldt ook voor diegenen die bij de theoriedag voor personenauto niet aanwezig kunnen zijn. Tijdens deze lessen kijken we naar jou persoonlijke leersituatie zodat je de theorie goed aanleert.

Online 3D Theorie opleiding voor rijbewijs B, A en AM

Om te slagen voor je theorie examen moet je de kennis van de theorie beheersen. Ook is het verstandig te oefenen op de vragen die het CBR stelt. Bij 3D Theorie oefen je met honderden 3D animaties, waarbij een stem de uitleg geeft. De examens zijn net zo opgezet als bij het CBR.
Auto (rijbewijs B)

1. Leren – Theorie: Complete online theorieopleiding die alle facetten van de theorie van A tot Z uitgebreid behandelt die uw leerling moet beheersen voor het behalen van het CBR theorie-examen. Praktijkbegeleiding: De praktische kant van het autorijden wordt hierin met behulp van 3D animaties behandeld. Denk aan het stellen van de spiegels tot bijzondere manoeuvres als een bochtje achteruit.

2. Oefenen – De oefenexamens bestaat uit: – 8 Tentamens van ieder 25 vragen, gegroepeerd naar theorie hoofdstuk; – 10 Examens met ieder 25 vragen gevaarherkenning; – 30 vragen wet- en regelkennis en 10 Verkeersinzichtvragen; – 51 Interactieve 3D situaties. De leerling dient hierbij de correcte volgorde van voorrang aan te geven. De gemaakte examens zijn na te kijken, inclusief het gegeven antwoord en de motivatie op de vraag. Je kunt dus precies zien wat je fout hebt gedaan, en waarom dat fout is.

3. Leren en Oefenen – Dit zijn pakket leren en oefenen gecombineerd.

Motor (rijbewijs A) De theorie bestaat uit geschreven tekst, 3D animaties en afbeeldingen. Het onderdeel Theorie bestaat bij de Theorie Online Opleiding A uit een 11-tal hoofdstukken, ieder met uitgebreide theorie uitleg van a tot z betreffende rijvaardigheid. Verder zijn een 8-tal oefenexamens van ieder 50 vragen beschikbaar

Bromfiets (rijbewijs AM) De theorie bestaat uit geschreven tekst, 3D animaties en afbeeldingen. Het onderdeel Theorie bestaat bij de Theorie Online Opleiding AM uit een 7-tal hoofdstukken, ieder met uitgebreide theorie uitleg van a tot z betreffende rijvaardigheid. Verder zijn ervoor de Theorie Online Opleiding A een 5-tal oefenexamens van ieder 50 vragen beschikbaar

Prijzen

PakketProductPrijs (incl. BTW)
Rijbewijs B – LerenTheorie + Praktijkbegeleiding€ 29,95
Rijbewijs B – OefenenOefenexamens + 3D voorrang€ 29,95
Rijbewijs B – Leren & oefenenTheorie + Praktijkbegeleiding +
Oefenexamens + 3D voorrang
€ 49,95
Rijbewijs A – Leren & oefenenTheorie + 400 oefenvragen€ 35,00
Rijbewijs AM – Leren & oefenenTheorie + 250 oefenvragen€ 35,00

 

Theorie-examen

Het theorie-examen voor de personenauto, bromfiets of motor duurt ongeveer
20-30 minuten. Je moet ongeveer een kwartier voor aanvang van het examen aanwezig zijn.

Personenauto

Het examen voor een personenauto bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is gevaarherkenning en bevat 25 vragen. Je krijgt vragen over hoe je zou handelen in een bepaalde verkeerssituatie. Het tweede onderdeel is verkeersregels en verkeersinzicht en bevat 40 vragen, waarvan 30 over verkeersregels en 10 over verkeersinzicht.Van het onderdeel gevaarherkenning moet je 13 vragen of meer goed hebben. Van het onderdeel verkeersregels en verkeersinzicht moet je 35 vragen of meer goed hebben.

Bromfiets / Motor

Het examen voor een bromfiets of motor bestaat uit vijftig vragen. Soorten vragen die voorkomen zijn; ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je zelf een getal in moet vullen. Van de 50 vragen moet je minimaal 44 vragen goed beantwoorden om te slagen.
Voor meer informatie kan je terecht op de site van het CBR.