You are here: Home Rijschool Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

FAQ

Veelgestelde vragen

Er is door het CBR onderzocht dat het gemiddelde rond de 40 rijlessen van 60 minuten ligt. De een heeft bijvoorbeeld ervaring en heeft aan 20 lessen genoeg. Een ander heeft bijvoorbeeld moeite met leren of is al ouder en dan kan het zijn dat je meer dan 70 lessen nodig bent. Het is onder andere  afhankelijk van je ervaring, inzicht en hoe snel je het oppakt. Het is duidelijk en prettig wanneer je weet waar je rekening mee moet houden. Samen met jouw instructeur bekijk je wat je kunt verwachten en welke lesvorm en pakket het beste bij jou past.

De meeste klachten kan je direct aan je instructeur melden. Vaak kom je er dan samen wel uit. Wanneer dit niet lukt, kun je jouw klacht indienden bij een onafhankelijke klachtenafdeling. Wij zijn aangesloten bij het VRB/SRB . Het VRB/SRB zal na het ontvangen van een klacht, deze gaan onderzoeken en voor een oplossing bemiddelen.

Ja, je kunt in 2, 3 of 4 termijnen betalen.

Ja hoor, dat kan.
Wel wordt bij een pakket in dat geval de losse lesprijs berekend, omdat de pakketprijs is gebaseerd op een aantal lessen waardoor korting wordt gegeven. Is er echter een toets of examen gereserveerd, dan kunnen wij deze niet meer annuleren, omdat de toets of het examen op naam wordt gereserveerd. Het examen of de toets staat dan vast bij het CBR op jouw naam. De kosten hiervoor komen dan voor jouw rekening.

Ja hoor, dat kan.
Wij proberen in te schatten welk pakket het beste bij je past. Soms blijf je binnen het pakket. Dat is geen probleem dan betalen wij de overgebleven lessen terug.

Wanneer je weet dat je bijvoorbeeld blokkeert tijdens een examen, is dit een goed examen voor jouw. De examinator is speciaal opgeleid om met faalangst om te gaan. Zo wordt extra tijd genomen voor de kennismaking waardoor je je meer op jouw gemak zult voelen. Als de spanning tijdens het rijden je toch teveel wordt, kun je ook time-outs nemen. Het examen kan tot 80 minuten duren, als dit nodig is. Het kan ook veel korter zijn. Het gaat erom dat je de tijd krijgt om te laten zien wat je kunt.

 

De exameneisen zijn hetzelfde. Je hebt alleen meer tijd om te kunnen laten zien wat je kan.

 

De tijd die je beschikbaar hebt is 80 minuten t.o.v. 50 minuten van het reguliere examen, of je die nu wel of niet nodig hebt. De kosten van het CBR zijn dus ook hoger. Dit geldt ook voor de rijschool, aangezien ze meer tijd voor je moeten reserveren.

 

Ja, dat kan.
Maar als je zakt is dat een domper op jouw zelfvertrouwen. Dit heeft meestal weer invloed op hoe jij jouw herexamen ingaat. Het eerste examen is het gemakkelijkst. Een herexamen wordt steeds moeilijker omdat je er anders naar toe gaat. Het wil niet zeggen dat je met een faalangst examen in één keer slaagt. De kans is wel veel groter dan met een regulier examen. En uiteindelijk ben je dan goedkoper uit. Het is belangrijk dat je wel goed bent voorbereid op jouw examen. Als je te weinig lessen hebt gevolgd, kan er spanning ontstaan omdat je het niet goed genoeg beheerst. Daar kan een faalangstexamen je niet mee helpen. Of een faalangstexamen iets voor jou is, kun je met jouw instructeur overleggen.