You are here: Home Rijlessen Autisme / ADHD

Autisme / ADHD

Rijlessen met persoonlijke aandacht Wil je jouw rijbewijs halen en heb je een vorm van Autisme of ADHD? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Als rijschool zijn wij gespecialiseerd om lessen te geven aan mensen met een vorm van autisme / adhd. We weten welke begeleiding je nodig hebt om je rijopleiding te behalen.Autisme Spectrum Stoornis (ASS) is de verzamelnaam voor de verschillende vormen van autisme. Onder andere klassiek autisme, Asperger en PDD- NOS zijn stoornissen die verwant zijn aan ASS. De afkorting ADHD staat voor Attention Deficit / Hyperactivity Disorder. ADHD is een aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit. Een stoornis die verwant is aan ADHD, is ADD

Door de verschillende vormen heeft iedereen een andere manier van leren. Met een vorm van autisme of adhd zul je obstakels tegenkomen bij het behalen van je rijbewijs. Doordat we gespecialiseerd zijn in deze vormen en daarnaast rustige, gestructureerde en individuele lessen geven, zullen we deze obstakels overwinnen. Wij vinden het belangrijk dat je je prettig voelt tijdens de lessen en zo optimaal mogelijk kunt leren. Mensen met autisme of adhd kunnen net zo goed autorijden als een ander. Tijdens het examen moeten ze aan dezelfde eisen voldoen.
Een van mijn leerlingen heeft ADHD. Wanneer we gaan lessen zetten we eerst 10 minuten keiharde muziek op, zodat we lekker kunnen uitrazen. Na tien minuten gaat de muziek uit en geef ik hem/haar rustig les - de komende 20 minuten. Daarna is het weer even tijd voor een ruig nummer, waarop we de les vervolgen. Zo kan hij/zij zijn/haar hoofd beter bij de les houden.
Ronald
Instructeur

Welke voordelen bieden deze lessen?

  • Specialistische aandacht
  • Gecertificeerde instructeurs
  • Rustige omgeving
  • Prikkelarme les
  • Instructeurs met jaren ervaring op het gebied van autisme en ADHD
  • Jouw wensen staan centraal!
Geinteresseerd? Wij kunnen elke les op maat maken en iedereen helpen zijn of haar rijbewijs te halen. Neem gerust contact op voor de opties!